Billige flybilletter til New York

Flybillettprisene er de laveste som nylig funnet av andre reisende. Prisene gjelder for tur-retur per person.

Sammenlign flybilletter til New York

TravelStep søker blant tusenvis av flyselskaper og reisesider for å finne de billigste og beste tilbudene på flybilletter. Søk og sammenlign flyreiser raskt og enkelt, og bestill din reise til New York direkte hos flyselskapet eller reiseselskapet. Finn og bestill flybilletter til New York i god tid for du skal reise for å sikre deg de aller beste tilbudene. Ingen tilleggsavgifter. Kun de beste tilbudene. TravelStep finner flere flyreiser til New York slik at du sparer tid og penger.

Om New York

New York City er byen som har alt, og litt til. Du blir fasinert ved første blikk, ønsker at du hadde reist hit før, for nå vil du alltid tilbake.

New York City er for de fleste en drømmeby, og står høyt på ønskelisten over kommende reisemål for mange. Byen tilbyr på en overflod av attraksjoner, folkeliv, god mat, show og musikaler, og uendelig med shopping. Uansett når byen besøkes, vil man møte en helt spesiell atmosfære som bare New York kan gi, og det er så mye å finne på at man garantert blir fornøyd.

New York er en svæ;rt stor by som dekker mer enn 1200 kvadratmeter med sine ca. 8,5 millioner innbyggere. Likevel er den lett å finne frem i, spesielt gjelder dette Manhattan, som er det største turistområdet i New York. Manhattan består av avenyer som strekker seg sør til nord, og kryssende gater som går i retning øst til vest. Totalt består New York av fem såkalte boroughs eller distrikter. Disse er i alfabetisk rekkefølge: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Richmond med Staten Island.

Manhattan har mye å by på både når det kommer til attraksjoner og severdigheter. Frihetsstatuen er kanskje det største landemerket og symbolet for New York. Statuen var en gave fra det franske folket i anledning hundreårsjubileet i 1876. Den er 93 meter høy og skal veie hele 225 tonn. Man kommer til Frihetsstatuen og Liberty Island ved å ta en ferge fra Castle Clinton i Battery Park, helt nederst på Manhattan.

Attraksjoner

Immigrasjonsmuseet på Ellis Island

Immigrasjonsmuseet på Ellis Island var inngangsporten for nesten 20 millioner immigranter til USA. Ankom man USA på dårligere enn 2. klasse, ble en fraktet til Ellis Island for medisinsk og juridisk undersøkelse.

Central Park

Central Park er en grønn oase som dekker 3 400 mål i New York. Her kan besøkende i alle aldre oppleve severdigheter, attraksjoner og et yrende folkeliv. Om sommeren kan parken by på utendørskonserter, om vinteren skøytebaner, og året rundt kan du leie hest, vogn og kusk for en sightseeingtur. Central Park har dyrehage med tre temperatursoner, mange gatemusikere og artister, samt en evig strøm av joggere.

Empire State Building

Empire State Building er den mest berømte skyskraperen i New York med utsiktspunkter i 86. etasje og i 102. etasje. Bygningen gir en fantastisk utsikt over New York, og er blitt gjort udødelig av kjempegorillaen King Kong. Regn med lange køer og litt dyr inngangsbillett, men utsikten er uansett verdt besøket.

Metropolitan Museum

I Metropolitan Museum, The Met, finner man 5000 år med kunst og kultur. Museet kan by på europeiske malermesterverk i tillegg til egyptisk kunst, asiatisk kunst og mye mer. Her henger dessuten «Vampyr» av Edvard Munch.

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History er et enormt og spennende museum. Her finner man dinosaurer, mammuter og haier i tillegg til utstillinger om verdensrommet og fossilsamlinger.

Rockefeller Center

Rockefeller Center er det største privateide komplekset i verden og består av nærmere 20 bygg. Inne i Rockefeller Center finnes blant annet NBC Studios og Radio City Music Hall. Utenfor står Atlasstatuen og 14 andre skulpturer av den kjente kunstneren Lee Lawrie.

Shopping

Når det kommer til shopping har New York alt; markeder, stormagasiner og spesialbutikker. New York er et motesentrum med noen av de ypperste designerne og trendsetterne i verden. Utvalget er stort og flere merkevarer kan fås til en billig penge. I alle deler av Manhattan finnes det gode shoppingmuligheter. Blant annet er 5th Avenue full av motebutikker og et mekka for shoppingfrelste. Det anbefales å rusle denne gaten hele veien til Central Park. Her vil man blant annet passere Trump Tower og Apple Megastore. Det store og velkjente varemagasinet Macy´s er meget populært i New York, og ligger like ved Empire State Building. For markeder og spesialbutikker kan man ta turen til Soho. Her finnes designerbutikker, gourmetmatbutikker og gatemarkeder.

Mat og drikke

Som med alt annet i New York kan en velge mellom et stort utvalg av restauranter og spisesteder. Her finner du mat fra hele verden av ypperste kvalitet. Spørsmålet er bare hvor en skal starte. Hver bydel har mange gode spisesteder og du drukner i hurtigmat steder som McDonalds, Burger King, KFC, Taco Bell, Pizza Hut osv. Prøv å unngå spisesteder i områdene Times Square og Midtown og heller finne steder der de lokale går for en matbit, enten det er til frokost, lunsj, middag eller et lite mellommåltid.

Italiensk

New York har det høyeste antallet innbyggere med italiensk-amerikansk bakgrunn i USA. Det bør derfor ikke komme som en overraskelse at du finner de beste italienske restaurantene utenfor Italia i nettopp New York. Her kan du spise ekte italiensk pizza og pasta på romantiske italienske restauranter eller på et moderne spisested i Little Italy på nedre Manhattan.

Japansk

New Yorks japanske matscene vokser stadig med nye urørte sushi-restauranter som dukker opp rundt hele byen. Uansett om du er på jakt etter delikatesser av rå fisk fra Michelin restauranter eller yakitori (grillet kylling), så har New York det meste på menyen. Om du er ute etter sushi er blant annet Blue Ribbon Sushi på Lower Manhattan, samt Nobu 57 ved Central Park steder å anbefale. Er du glad i Ramen og noodles så er Momofuky Noodle Bar i East Village et godt valg. Koreansk Er du på jakt etter koreansk mat, er Koreatown i bydelen Midtown stedet å besøke. Her finner du alt fra hot pots, grillmat, frityrstekt kylling til nudler. New York tilbyr en rekke koreanske spisesteder. Alt fra raffinerte restauranter til enkel, men utsøkt koreansk gatemat.

Amerikansk

Når du først er i USA så må en nesten spise amerikansk mat. Og i New York finner en alt fra eksklusive restauranter, New York pizza, hamburger-steder, til restauranter som serverer mat direkte fra gårder, eller så kaldt kortreist mat. Områder som SoHo, East Village og Meatpacking District er steder hvor en garantert finner gode spisesteder som serverer amerikansk mat. Black Tap på Lower Manhattan er et ypperlig sted for burger, øl og/eller milkshakes, mens Jack’s Wife Freda er en spisested i Lafayette Street på Lower Manhattan som har en artig historie og tilbyr sunn og næringsrik mat.

Eksklusive restauranter

Blant alle verdens kjøkken som New York har å tilby, har også selvfølgelig byen et mangfold av eksklusive restauranter. For å nevne noen som topper listen er Eleven Madison Park, Le Bernardin, Per Se, Jean Georges og Daniel. Her får du utsøkte smaker, men må nok regne med å legge noen ekstra dollar på bordet.

Beste tiden å reise

Til tross for at New York City geografisk sett ligger på linje med Madrid eller Istanbul, kan vintrene være særs hustrige, med flere minusgrader (rekorden er -26C°) og snøvær. Men de færreste kommer til New York på grunn av været, og byen mottar turister året rundt. Somrene kan bli svært varme i asfaltjungelen, mens våren og høsten oftest er mest behagelig, og da er det heller ikke fullt så mange andre turister som i juni-august.

New York er naturlig nok en smeltedigel som tiltrekker tilreisende hele året. Men vinteren kan være kald og by på snø, og i juni og juli kan det være veldig varmt. New York har på mange måter fire årstider, slik som hos oss i Skandinavia, men beliggenheten ved havet og en elv på hver side innebærer at været enten føles «veldig» kaldt eller varmt.

Transport

New York har et utbredt kollektivtilbud med busser og t-bane som går døgnet rundt. De klassiske gule taxiene som preger bybildet tar deg dit du måtte ønske til en rimelig pris. De siste årene har også grønne taxier, også kalt bydel-taxier, blitt populære. Disse har lov å plukke opp passasjerer i de ytre bydelen, samt øvre ytre del av Manhattan.

Sjekk ut nettsiden til Metropolitan Transportation Authority, www.mta.info, for informasjon om kollektivtrafikk (t-bane og busser). Der finnes også en hjelpsom reiseplanlegger og varslinger om forsinkelser og alternative ruter.

Undergrunnsbane

T-banen er rimelig og til dels effektiv, og kjører døgnet rundt. En enkeltbillett koster 2,75 dollar med et MetroCard. Et 7-dagers pass koster 32 dollar.

Buss

Buss er en praktisk måte å komme seg rundt i New York, spesielt mellom byens øst- og vestkant. Bruk et MetroCard. Prisen er de samme som for t-banen.

Taxi

Startpris for taxi er 2,50 dollar og øker med cirka 5 dollar per tyvende kvartal. For mer informasjon, gå til www.nyc.gov/taxi.

Sykkel

Opplev New York med sykkel ved å leie en bysykkel gjennom de travle gatene. Det er raskere enn å gå, billigere enn taxi og mer gøy enn å sitte på t-banen. Dessuten opplever en New York på en annen og miljøvennlig måte. Mer informasjon finner du på www.citibikenyc.com

Ferge

Langs East River på Manhattan, samt i Brooklyn og Queens, kan en ta New York City ferger (www.ferry.nyc). New York Water Taxi (www.nywatertaxi.com) går fra en del kaier som vanlig transport. I tillegg kan en ta en gratis tur på havnen med Staten Island fergen.

Åpningstider

De fleste butikkene i New York holder åpent mandag til lørdag fra 10:00 - 18:00. Kjøpesentrene er åpne fra 10:00 - 22:00 mandag til lørdag og søndag fra 11:00 - 21:00. Restauranter holder stort sett åpen fra 11:00 - 15:00 og fra 19:00 - 23:30 alle dager.

Fakta

Innbyggere

Ca. 8,5 millioner innbyggere.

Valuta

Amerikanske Dollar (USD)

Tidsforskjell

New York ligger 6 timer bak Norge.

Språk

Amerikansk engelsk

Retningsnummer

+1

 Flyreiser fra Norge til New York

Ingen tilgjengelige flyreiser til New York

Del denne siden

Trenger du hotell i New York?

Trenger du hotell i New York?

Søk hotellkeyboard_arrow_right
Trenger du leiebil i New York?

Trenger du leiebil i New York?

Finn leiebilkeyboard_arrow_right

Flyplasser i New York

New York John F Kennedy (JFK) flyplass New York La Guardia (LGA) flyplass New York Newark (EWR) flyplass

 Kart over New York - USA