Billige flybilletter til London

Flybillettprisene er de laveste som nylig funnet av andre reisende. Prisene gjelder for tur-retur per person.

Sammenlign flybilletter til London

TravelStep søker blant tusenvis av flyselskaper og reisesider for å finne de billigste og beste tilbudene på flybilletter. Søk og sammenlign flyreiser raskt og enkelt, og bestill din reise til London direkte hos flyselskapet eller reiseselskapet. Finn og bestill flybilletter til London i god tid for du skal reise for å sikre deg de aller beste tilbudene. Ingen tilleggsavgifter. Kun de beste tilbudene. TravelStep finner flere flyreiser til London slik at du sparer tid og penger.

Om London

London er hovedstaden i Storbritannia og ligger sør i England ved elven Themsen. Byen er en av de største i Europa, og har en historie som strekker seg to årtusener tilbake. London er i moderne tid en av verdens viktigste politiske, økonomiske og kulturelle byer.

London har noe å tilby alle som reiser hit. Enten du er interessert i shopping, kunst og kultur, arkitektur, uteliv, mat og drikke, sport eller storbyliv generelt, så er dette byen å reise til. Kulturmetropolen er et av verdens mest besøkte turistmål. Med restauranter i verdensklasse og motebutikker så langt øye kan se, er dette det perfekte reisemål for en storbyweekend eller langhelg. Men en helg i London er ikke nok til å få med seg alt byen har å tilby. Som New York og Paris byr enhver reise tilbake på nye spennende opplevelser.

London har mer å by på enn urbant byliv med masse mennesker. I London sentrum finner du alle de store museumene, galleriene og de mest ikonsike attraksjonene. Men reiser du til Hampstead Heath eller Queen Elizabeth Olympic Park for å komme deg bort fra folkemassene, finner du store åpne grønne landskaper. Du kan også reise lengre utenfor London til Kew Gardens, Richmond eller Hampton Court Palace og oppleve den vakre panoramautsikten av Londons elveside, for så å avslutte dagen en av de pubene like ved vannet. Slik får du oppleve ekte engelsk landsbyliv sammen med de lokale.

Attraksjoner

Westminster Abbey

Westminster Abbey er et av de mest berømte religiøse landemerker i England og et populært blant Londons turister. Kirken, som er bygget i gotisk stil, ligger et steinkast unna Themsen elven i Westminster. Westminster Abbey som opprinnelig heter St. Peterskirken i Westminster, har i dag status som kongelig kapell. Her ligger landets monarker begravd, sammen med andre berømte personer som Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, Dr. Samuel Johnson og Charles Darwin, i tillegg til prester, helter og skurker. Kirken inneholder imponerende statuer og monumenter, blant annet et minnesmerke av Isaac Newton i det vitenskapelige hjørnet i kirken.

Westminster Abbey - Priser og åpningstider

St Paul’s Cathedral

St. Pauls katedral er anglikanske biskopen av Londons katedraler. Denne fantastiske kirken som ligger på Ludgate Hill i City of London har en imponerende arkitektur både på innsiden og utsiden. Katedralen brant ned i den store brannen i 1666 og ble bygget opp igjen med Sir Christopher Wrens design, og stod ferdig i 1708. Her kan du bevege deg ned i katakomben og se gravkammerene til Englands mest berømte helter slik som Admiral Lord Nelson og hertugen av Wellington. Du bør også få med deg den prisbelønte 270 grader filmopplevelsen Oculus.

St. Pauls katedral - Priser og åpningstider

Tower of London

Tower of London er et av verdens mest berømte festninger og har vært brukt som et kongelig palass, fengsel, våpenlager og til og med som dyrehage. I dag er tårnet hjemsted for de kongelige kronjuveler som står utstillt for publikum. Tårnet ligger like ved Themsen elven i sentral London og er en av byens hovedattraksjoner. “The Tower”, som det også blir kalt, ble grunnlagt av Vilhelm Erobreren og har blitt utvidet ved flere anledninger. De gamle steinveggene holder på mørke hemmeligheter og det ryktes også om at det spøker i festningen. Festningen står i dag på UNESCO sin liste over verdensarvsteder.

Tower of London - Priser og åpningstider

Warner Bros. Studio London

Enten om du er Harry Potter fan eller ikke, så er Warner Bros. filmstudio i London et av de mer moderne attraksjonene som det absolutt er verdt å få med seg. De unike gåturene tar deg med bak scenen til utallige filmsett fra Harry Potter filmene, i tillegg til at du kan se kostymer og gjenstander brukt i en av verdens mest populære filmserie noensinne. Studioet ligger ca. 30 kilometer nord-vest fra London sentrum og det tar 15 minutter med buss eller 20 minutter med tog å komme seg dit.

Warner Bros. Studio London - Priser

Londons underholdningsdistrikt

Området rundt Leicester Square og Piccadilly Circus er Londons beste underholdningsdistrikt, med blant annet teatergaten Shaftesbury Avenue og kultursenteret Covent Garden. London regnes som en av de fremste musikal- og teaterbyene i verden.

Natural History Museum

National History Museum er et stor museum for naturhistorie på Exhibition Road i South Kensington. Museumet byr på all informasjon en kan ønske seg om naturhistorien. Dinosaurutstillingen er kjent over hele verden og har gratis inngang.

Shopping

Er det noe London har så er det shopping! Her finner du loppemarkeder og bruktbutikker, store kjøpesentre og varemagasiner, designerbutikker og små spesialbutikker. Ja, med sine over 30 000 butikker i alle størrelser, har London det beste og det meste om du reiser hit for å shoppe.

Oxford Street er kanskje den mest populære handlegaten i verden, og regnes gjerne som Europas travleste gaten å handle i. Med over 300 butikker og over 50 spisesteder, kan det fort bli folksomt på en lørdags formiddag. Gaten strekker seg fra Tottenham Court Road og hele veien til Marble Arch. Selfridges i Oxford Street spesielt kjent for sine flotte designerklær, kosmetikk og ikke minst sitt brede utvalg av internasjonale matvarer.

Mest kjent er varemagasinet Harrods. Dette er Londons og Englands største og mest berømte varehus og vel verdt et besøk.

Markeder er populært i London og du har mange å velge blant. Portobello Road, East Street Market, Spitalfields Market, Greenwich Market og Camden Market, for å nevne noen. Spredt rundt hele byen, men spesielt i West End, ligger vintagebutikkene.

Mat og drikke

Tradisjonelt sett starter engelskmenn dagen med pølser, egg, bacon, friterte poteter og bønner. Den engelske frokosten kjent over hele verden sammen med en annen tradisjon, nemlig fish & chips. Men London har mye mer å by på enn det vi gjerne forbinder med engelsk mat. Med nærmere 20 000 restauranter og over 4 500 puber og barer har London et av verdens rikeste serveringstilbud, noe som gjør det vanskelig å få oversikt.

Italiensk

Italiensk mat er blant verdens beste, og italiensk mat utenfor Italia er i mange tilfeller bedre enn i moderlandet. I London finner du alt fra små pizza- og pasta-steder og trattoria, til finere restauranter som serverer utmerket italiensk mat. Italienere ligger like mye sjel i matlagingen utenfor som i Italia. Er du ute etter et italiensk måltid sammen med sultne lokale, så er den lille restauranten IDA i Queens Park stedet. Her lages fersk håndrullet pasta hver eneste dag, noe som selv er sjelden i Italia. Restauranten eies og drives av ekteparet Simonetta og Avi, som kommer fra Toscana og Le Marche områdene. Restauranten ligger på 167 Fifth Avenue.

Indisk

Med bakgrunn i sin historie har England tette bånd til India og naturlig nok har består London sin befolkning av en stor andel indere. Og med indere blir det indisk mat, kultur or restauranter. Er du sulten på indisk mat så er Dishoom Shoreditch stedet. Restauranten får skryt for maten, service og atmosfæren. Den ligger i 7 Boundary Street, midt mellom St. Paul’s og Victoria Park. Amaya som ligger i Halkin Arcade, 19 Motcomb Street i Belgravia tilbyr en unike moderne retter med et innslag av det orientalske. Med sitt forførende interiør er Amaya en av Londons mest populære restauranter. Prisnivået er ikke det billigste i byen, men om en ønsker å legge litt mer penger på bordet er dette stedet for velsmakende indisk mat.

Beste tiden å reise

London har et temperert klima med regelmessig, lett regn gjennom hele året. Juli er varmeste måned med en normaltemperatur på ca. 18 grader celsius. Den kaldeste måneden er januar med en normaltemperatur på ca. 6 grader celsius. Snø opplever du sjeldent i London, selv om er regelmessig snø i områdene rundt byen. Dette skyldes varmen som storbyen generer gjør bykjernen ca. 5 grader varmere enn distriktene rundt på vinteren.

Transport

Undergrunnsbane

Som stort sett alle andre storbyer så har London en t-bane. “The Tube” som den ofte kalles er en enkel og rask måte å reise til og fra London by. Undergrunnsbanen består av ni soner, hvor sentral London tilhører sone 1. Det finnes 11 linjer og billettprisene bestemmes av hvor langt du ønsker å reise, tid på døgnet, og hvordan du betaler. Oyster eller kontaktløse betalinger er de billigste måtene å kjøpe enkeltbilletter på. Undergrunnsbanen går fra 05:00 til midnatt, med natt t-baner på noen utvalgte strekninger på fredager og lørdager.

Buss

Det som London kanskje er mest kjent for er de toetasjes røde bussene som preger bybildet. Dette er en lettvint og billig måte å kommer seg rundt London på. I tillegg så får du en sightseeing med på kjøpet. En enkeltbillett koster 1,50 pund eller ca 15 kroner og du kan betale med Oyster kort, eller kontaktløse betaling.

Taxi

De ikoniske svarte taxiene kan du rope på i gaten dersom det gule lyset på taket lyser. Taxier i London kjører på takstometer og minsteprisen er 2,60 pund. Såkalte mini-taxi kan være et billigere alternativ. Du må avtale pris på forhånd ettersom de ikke kjører på takstometer. Alle svarte taxier tar kredittkort.

Se Transport for London sine taxi-sider

Sykkel

London sine offentlige sykkeltilbud er er fantastisk måte å kommer seg rundt byen. Du får oppleve byen på en helt annen måte enn ved å for eksempel ta undergrunnsbanen. Du kommer raskt frem og får litt mosjon på kjøpet. Første halvtimen er gratis! Utover det så koster det 2 pund for 24 timer leie. Du kan betale med kort på sykkelstativene eller bruke den offisielle appen.

Se Transport for London sine sykkel-sider Her finner du mer informasjon og oversikt over transport i London

Åpningstider

Butikker

Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00 Lørdag og søndag: 09:00 - 17:00

Restauranter

Åpent fra 12:00 - 14:30 og så åpner de igjen 19:00 til 22:00

Puber og barer

Puber og barer holder normalt åpent fra lunsj til 23:00. Det finnes også nattbarer som holder åpent til 03:00. Nattklubber er åpent fra 01:00 til 03:00.

Fakta

Innbyggere

Ca. 8,15 millioner innbyggere.

Valuta

Britisk pund sterling (GBP).

Tidsforskjell

London ligger 1 time bak Norge.

Offentlig språk

Engelsk

Retningsnummer

+44

 Flyreiser fra Norge til London

Ingen tilgjengelige flyreiser til London

Del denne siden

Trenger du hotell i London?

Trenger du hotell i London?

Søk hotellkeyboard_arrow_right
Trenger du leiebil i London?

Trenger du leiebil i London?

Finn leiebilkeyboard_arrow_right

Flyplasser i London

London City (LCY) flyplass London Gatwick (LGW) flyplass London Heathrow (LHR) flyplass London Luton (LTN) flyplass London Southend (SEN) flyplass London Stansted (STN) flyplass

 Kart over London - Storbritannia